Starttipaja työelämään- projekti Laukaan alueella

Starttipaja työelämään -projektissa voit kokeilla monenlaisia työtehtäviä mm. IT-osastolla/tietokonehuollossa, polkupyöräkorjaamolla, vaneriosastolla, Retrokeidas kierrätysmyymälässä/kirpputorilla, SER-Väentupa kierrätyskeskuksessa.

Starttipaja työelämään- projekti

Starttipaja työelämään -projektissa työllistämme alle 29-vuotiaita nuoria. Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä ja toimintaa Väentupa ry:n yksiköissä Laukaan alueella. Työllistettävällä nuorella ei tarvitse olla mitään koulutusta tai työkokemusta, vaan meille voi tulla harjoittelemaan työelämän alkeita.

Jos olet oikeutettu työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai tarvitset koulun työssäoppimisjaksolle paikkaa, niin ota yhteyttä! Jos olet oikeutettu palkkatukeen, meille on mahdollista päästä myös palkkatuettuun työhön. Tavallista palkkatyötä emme valitettavasti voi tarjota.

laukaa konnevesi starttipaja artikkeli

Pääset kokeilemaan monenlaisia työtehtäviä

Starttipaja työelämään -projektissa voit kokeilla monenlaisia työtehtäviä IT-osastolla/tietokonehuollossa, polkupyöräkorjaamolla, vaneriosastolla, Retrokeidas kierrätysmyymälässä/kirpputorilla, SER-Väentupa kierrätyskeskuksessa, sähköelektroniikan purku- ja testausosastolla, kuljetuspalveluissa, neljässä tuetussa asumisyksikössä ja päihdekuntoutuskodissa.

Meillä voi myös suorittaa tutkinnon osia tai jopa kokonaisia tutkintoja yhteistyössä ammattioppilaitosten kanssa.

starttipaja kokkaus

Tarjoamme Starttipaja työelämään -projektissa laadukasta yksilö-, ryhmä- ja työvalmennusta nuorille. Ohjaajamme ovat koulutettuja ammattilaisia. Räätälöimme yksilöllisesti jokaiselle nuorelle työtehtävät, jotka vastaavat parhaiten hänen omia tavoitteitaan.

Jakson alussa täytämme työ- ja toimintakykyä kartoittavan työterveyslaitoksen kehittämän kykyviisari kyselylomakkeen, jonka avulla pystymme paremmin vastaamaan nuorten tarpeisiin erilaisissa elämäntilanteissa. Seuraamme työ- ja toimintakyvyn kehittymistä jakson aikana ja sen päätyttyä. Meillä on käytössä valtakunnallinen PAR asiakas- ja tilastointijärjestelmä.

Nuorten hyvinvointi on meille tärkeää

Haluamme Väentuvalla kiinnittää huomiota nuorten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja motivoida heitä huolehtimaan myös fyysisestä kunnostaan ja riittävästä levosta.

hyvinvointia kuntosalilla

Projektiin osallistuva nuori saa halutessaan jakson ajaksi käyttöönsä aktiivisuusrannekkeen. Hän voi osallistua Väentupa ry:n yhteiseen sählyvuoroon perjantaisin ja käydä tiistaisin ja torstaisin ohjaajan kanssa kuntosalilla, jossa yhteistyössä Laukaan Kuntokulman kanssa ohjaamme ja teemme tarvittaessa yksilöllisen treeniohjelman.

starttipajan sähly

Olemme tukena myös työn ulkopuolisissa asioissa, autamme esim. KELA:n lomakkeiden, tukien, asuntohakemusten, työhakemusten, CV:n ja muiden vastaavien asioiden hoitamisessa. Tavoitteena on, että meiltä lähtevä nuori ei putoa tyhjän päälle, vaan pääsee joko opiskelemaan tai työelämään. Meillä voi myös suorittaa työelämässä tarvittavia kortteja, järjestämme koulutuksia yhteistyössä Luotsi-hankkeen kanssa.

Starttipaja työelämään -projektin rahoittaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Hae mukaan!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Mika Salminen

SER-Väentupa
Mika Salminen
mika.salminen@vaentupa.fi
Puh. 040 808 5337
Katajamäentie 6, 41340 Laukaa

Virve Hakkarainen

Retrokeidas
Virve Hakkarainen
virve.hakkarainen@vaentupa.fi
Puh. 040 145 4420
Saravedentie 1, 41340 Laukaa