Asumisyksiköt tarjoavat tuettua, yhteisöllistä asumispalvelua

Asumisyksiköissä asukkaat voivat tuetusti harjoitella arjen taitoja ja päihteetöntä elämää. Yksiköistä käsin voi osallistua myös Väentupa ry:n työllistämistä tukeviin toimintoihin ja näin saada arkeen rytmiä sekä kosketusta työelämään.

Tuetun asumisen asumisyksiköt

Väentupa ry:llä on Laukaassa neljä tukiasumisyksikköä, joista kolme on päihteettömiä. Yksiköt tarjoavat tuettua, yhteisöllistä asumispalvelua pääasiassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä muille asumisen ja arkielämän taidoissa tukea tarvitseville. Asumisyksiköissä asukkaat voivat tuetusti harjoitella arjen taitoja ja päihteetöntä elämää. Yksiköistä käsin voi osallistua myös Väentupa ry:n työllistämistä tukeviin toimintoihin ja näin saada arkeen rytmiä sekä kosketusta työelämään. Vertaistuen tärkeys korostuu yhteisöllisessä asumisessa, vähentää yksinäisyyttä ja tukee osaltaan myös päihteettömyyden tavoitetta.

Paikkakyselyt: Rita Lepikko 040 745 3608

kievari

Kievari

Päihteetön tuetun asumisen yksikkö Laukaassa

Kievarin tuetun asumisen yksikössä asiakkaat voivat tuetusti harjoitella esimerkiksi arjen taitoja. Asiakkaille tarjotaan ohjausta ja apua mm. päihteettömyyteen, lääkehoitoon ja terveyden edistämiseen.

ketorinne

Ketorinne

Tuetun asumisen yksikkö Laukaan kirkonkylän tuntumassa

Ketorinne on 12- paikkainen tuetun asumisen yksikkö, joka tarjoaa tukiasumisen palveluita päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, sekä muille asumisen tukea tarvitseville.

honkatupa

Honkatupa

Kevyen tuen asumisen yksikkö Laukaan aseman lähettyvillä

Honkatupa sijaitsee Laukaan aseman lähettyvillä Rokkakankaalla, noin 2 kilometrin päässä keskustasta. Honkatupa on 5 asunnon rivitalo, jossa on pieni päiväkeskus ja sauna. Asunnoissa on yksiö, kaksioita ja kolmio.

mäkitupa

Mäkitupa

Tuettua asumista kaikista vaikeimmassa tilanteessa oleville

Mäkitupa tarjoaa tuettua asumispalvelua niille ihmisille, jotka ovat suurimman asunnottomuusuhan alla. Mäkituvan asukkaat ovat pääsääntöisesti ihmisiä, joilla olisi muutoin suuria vaikeuksia saada ja pitää asuntoa vapailla asuntomarkkinoilla.

rokkahalli

Rokkahalli

Varastotilaa yksityisille henkilöille ja yrityksille

Väentupa ry:llä on Laukaan Rokkakankaan teollisuusalueella kiinteistö, jossa on vuokrattavana varastotilaa yksityisille henkilöille ja yrityksille.

tapojoki mökki

Tapojoki

Tapojoki on mainio lomapaikka erähenkiselle Lapin kävijälle

Mökki sijaitsee Äkäsjoen ja Tapojoen risteyksessä, lähellä Yllästunturia. Mökki on tarkoitettu virkistyskäyttöön yksityisille ihmisille että ryhmille. Tapojoen mökki on päihteetön retkeily- ja virkistyspaikka.