Ketorinne sijaitsee Laukaan kirkonkylän tuntumassa

Ketorinne on 12- paikkainen tuetun asumisen yksikkö, joka tarjoaa tukiasumisen palveluita päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, sekä muille asumisen tukea tarvitseville.

Tukiasumisyksikkö Ketorinne

Ketorinne on Laukaan kirkonkylän tuntumassa sijaitseva 12- paikkainen tuetun asumisen yksikkö, joka tarjoaa tukiasumisen palveluita päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, sekä muille asumisen tukea tarvitseville. Asumiseen hakeudutaan kuntien viranomaisten kautta.

Ketorinteellä asiakkaalta edellytetään sitoutumista päihteettömyyteen ja toivotaan yhteisöllistä asennetta. Tavoitteenamme on päihteettömän ja turvallisen arjen tarjoaminen asiakkaille.

Asiakkaille tarjotaan apua ja ohjausta päihteettömyyteen, lääkehoidon toteuttamiseen, terveyden edistämiseen, virasto- ja kauppa-asioihin, hygienian hoitoon sekä muihin elämisen perustaitoihin. Yhteisöllisyyttä, vertaistukea ja vuorokausirytmiä tukevat yhteiset aamukokoukset, ruokailut ja ryhmätoiminnot, joiden suunnittelussa asiakkaat saavat olla osallisina.

Ketorinteellä tuetaan päihteettömyyttä

Asiakkaille laaditaan yhdessä ohjaajan kanssa yksilöllinen tuki- ja palvelusuunnitelma, jonka pohjalta asiakkaan avun tarvetta ja arkea Ketorinteellä lähdetään rakentamaan. Yhdessä pohditut asumisen tavoitteet kirjataan ylös ja niiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Asiakkaille on tarjolla päivittäin aamupala ja arkisin myös lounas ja päiväkahvit.

olohuone ketorinne

Henkilökunta on paikalla arkisin klo 8–20. Viikonloppuisin Ketorinteellä käy kiertävä päivystäjä valmistamassa aamiaisen ja huolehtimassa lääkehoidon toteutuksen. Puhelinpäivystys toimii 24/7.

Ketorinteeltä löytyy myös kriisiasunto. Kriisiasunto on täysin kalustettu ja heti valmiina asumista varten, joten asuminen järjestyy nopeasti. Kriisiasumisen aikana asiakas saa tukea, turvaa ja apua kriisitilanteen selvittämiseen.

Tilat

Ketorinteellä on 12 asuntoa, joissa jokaisessa on oma keittiö ja wc-tilat. Asunnot ovat kahdessa kerroksessa. Portaiden lisäksi talosta löytyy hissi.

Alakerran yhteisessä keittiössä valmistuu talolla tarjottavat ateriat.

biljardi ketorinne

Molemmista kerroksista löytyy yhteiset kokoontumistilat, jotka ovat asiakkaiden vapaassa käytössä. Alakerran tiloissa ruokaillaan ja pidetään yhteisiä keskustelu- ja toimintahetkiä. Yläkerrasta löytyy mahdollisuus biljardin pelaamiseen. Myös sauna- ja pyykinhuoltotilat löytyvät talon pohjakerroksesta.

Tukiasumisyksikkö Ketorinne laukaa

Käyntiosoite:
Ketomaantie 2 A
41340 Laukaa
Sähköposti: ketorinne@vaentupa.fi
Puh. 0400 917 440

Henkilökunta Ketorinne

Suvi Kotiranta

Suvi Kotiranta

Järjestöassistentti