Honkatupa on kevyen tuen asumisen yksikkö Laukaan aseman lähettyvillä

Honkatupa sijaitsee Laukaan aseman lähettyvillä Rokkakankaalla, noin 2 kilometrin päässä keskustasta. Honkatupa on 5 asunnon rivitalo, jossa on pieni päiväkeskus ja sauna. Asunnoissa on yksiö, kaksioita ja kolmio.

Tukiasumisyksikkö Honkatupa

Honkatupa on kevyen tuen asumisen yksikkö, joka sijaitsee Laukaan aseman lähettyvillä, viihtyisässä miljöössä pellon laidalla. Honkatupa on päihteetön tukiasumisyksikkö mielenterveys-ja päihdekuntoutujille ja muille asumisen tukea tarvitseville. Asiakkailta edellytetään sitoutumista päihteettömyyteen, lisäksi asiakkaan tulee sitoutua Väentuvan sääntöihin.

Asumisyksikkö tarjoaa loistavan mahdollisuuden itsenäisen asumisen harjoitteluun. Yksikkö on pienrivitalo, jossa on 5 erikokoista asuntoa. Rivitaloasuminen takaa hyvät lähtökohdat itsenäisen asumisen harjoittelun. Henkilökunta on paikalla kaksi kertaa viikon aikana alku– ja loppuviikosta arkipäivisin sekä päivystäjän tavoittaa tarvittaessa kellon ympäri. Asuminen Honkatuvalla perustuu itsenäiseen asumiseen, jossa ollaan vuokrasuhteessa Väentupaan. Tarvittaessa henkilökunta avustaa asiakasta erilaisissa virastoasioinneissa, kaupassa käynneissä tai mahdollisissa lääkäriasioinneissa.

Miten hakea Honkatupaan?

Asumiseen hakeudutaan kuntien viranomaisten kautta. Honkatupa toimii myös jatkopaikkana päihdekuntoutusyksikkö Seukkalan sekä muille Väentuvan asumisyksiköiden asiakkaille, jotka toivovat itsenäistä asumisen ympäristöä, mutta henkilökunta on tavoitettavissa sovittuina aikoina.

Asiakkaalle tehdään hänen tarpeistaan lähtevä yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma. Asumisen lisäksi on mahdollisuus osallistua erilaisiin työllistämistoimintoihin sekä hakeutua esim. oppisopimuskoulutukseen Väentuvalle.

Honkatuvalla asiakas voi osallistua Väentuvan järjestämiin erilaisiin ryhmätoimintoihin. Näitä ovat mm. liikuntaryhmä, erilaiset arkiosaamista tukevat ryhmät, matkat, retket ja erilaiset projektit.

Tilat

Honkatupa sijaitsee Laukaan aseman lähettyvillä Rokkakankaalla, noin 2 kilometrin päässä keskustasta. Asumisyksikkö on 5 asunnon rivitalo, jossa on pieni päiväkeskus ja sauna. Asunnoissa on yksiö, kaksioita ja kolmio. Kaikissa asunnoissa on keittiö/ keittiötila ja oma kylpyhuone.

Päiväkeskuksessa pidetään erilaisia ryhmiä. Ryhmätoimintaa aloitetaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Ulkona on grillauspaikka.

Kysele rohkeasti lisää tai piipahda paikan päälle tutustumaan.

Käyntiosoite:
Kankaanpääntie 3
41350 Laukaa
Puh. 040 506 7385

Tukiasumisyksikkö Honkatupa laukaa

Henkilökunta Honkatupa

Mika Salminen

Mika Salminen

Honkatupa | Ohjaaja