Honkatupa

Honkatupa on tuetun asumisen yhteisö. Asunnot on tarkoitettu pääasiassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja muille asumisen tukea tarvitseville. Asukkailta edellytetään sitoutumista päihteettömyyteen ja toivotaan yhteisöllistä asennetta.

Honkatupa sijaitsee Rokkakankaan teollisuusalueen läheisyydessä. Matkaa Laukaan keskustasta sinne on noin kolme kilometriä. Itsenäinen seitsemän (7) asuntoa käsittävä rivitalo sijaitsee vehreässä pihamiljöössä. Kaikissa asunnoissa on oma keittiö ja suihku- sekä wc-tilat. Sauna ja pyykinhuoltotilat ovat asiakkailla yhteiskäytössä.

Honkatuvalla asiakkaille tarjotaan ohjausta päihteettömyyteen, lääkehoitoon, terveyden edistämiseen, virastoissa asiointiin, hygieenisyyteen ja elämisen perustaitoihin yleensä.

Asiakkaille laaditaan henkilökohtainen tukisopimus, joka määrittelee tuen tarpeen ja määrän. Asiakkailla on mahdollisuus osallistua Kievarissa toimivan päiväkeskuksen tarjoamaan toimintaan, jossa on käytettävissä myös puuverstas ja punttisali. Päiväkeskuksessa toimii tällä hetkellä erilaisia ryhmiä, kuten ruoka-, valokuvaus-, liikunta-, ja elämänhallintaryhmä sekä raamattupiiri. Vietämme 2 krt vuodessa yhteisen virkistyspäivän, johon osallistuvat kaikki asukkaat ja henkilökunta. Teemme myös pienenpiä retkiä, joiden pääpaino on kesäajalla.

Henkilökunta paikalla arkisin klo 8-20

Käyntiosoite:
Kankaanpääntie 3, 41350 Laukaa
Puh: 040 562 7379
Sähköposti: mari.akerlund(at)vaentupa.fi