Kievari

Kievari on tuetun asumisen yhteisö. Asunnot on tarkoitettu pääasiassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja muille asumisen tukea tarvitseville. Asukkailta edellytetään sitoutumista päihteettömyyteen ja toivotaan yhteisöllistä asennetta.

Asumiseen tullaan pääasiassa kuntien viranomaisten kautta. Kievari toimii myös jatkopaikkana hoitokotimme Seukkalan asiakkaille.

Asukkaalle tehdään hänen tarpeistaan lähtevä yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma. Suunnitelman mukaan tuetaan asukkaan kasvun paikkoja. Tarvittaessa tukihenkilö ohjaa ja avustaa erilaisissa arkiosaamisen asioissa. Tuetun asumisen yhteydessä on mahdollisuus osallistua työharjoitteluun / työkokeiluun omissa yksiköissämme.

Asukkaalla on mahdollisuus osallistua porinoihin eli yhteisöpalavereihin, missä keskustellaan yhteisistä asioista ja suunnitellaan toimintoja. Toimintoihin kuuluu mm. liikuntaryhmä, erilaiset arkiosaamista tukevat ryhmät, matkat, retket ja erilaiset projektit. Asumistoiminta nojaa väentuvan yhteisiin arvoihin.

Henkilökunta on paikalla arkipäivinä ja muina aikoina toimii päivystys ympäri vuorokauden.

Kievari on ARA-vuokra-asuntokohde, jonka asukasvalinnassa noudatetaan valtioneuvoston asetusta arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnasta (166/2008) ja tämän lisäksi asukkaaksi valittavan tulee sitoutua Väentuvan sääntöihin.

Tilat

Kievari sijaitsee Laukaan kirkonkylässä noin kilometrin päässä keskustasta, vanhan Jyväskylän tien varressa, kanavareitin tuntumassa.

Alueella on 3 rivitaloa, joissa on yhteensä 20 asuntoa sekä päiväkeskus. Asunnot ovat pääasiassa 33-34m2 yksiöitä, joiden lisäksi on kolme suurempaa asuntoa. Kaikissa asunnoissa on keittiö/ keittiötila ja oma kylpyhuone

Päiväkeskuksessa toimii tällä hetkellä erilaisia ryhmiä, kuten ruoka-, valokuvaus-, liikunta-, ja elämänhallintaryhmä sekä raamattupiiri.

Päiväkeskuksen yhteydessä toimii Laukaan A-Kilta.

Asukkaiden käytössä on 2 saunaa, voimailu/painonnosto huone, kirjastohuone, jossa on tv, porina- ja kahvitteluhuone, lukusali, askarteluhuone, 2 pyykkitupaa sekä biljardipöytä. Ulkona on grillauspaikka.

”Täällä on hyvä asua. Vastaan on tultu monessa asiassa ja annettu ajattelemisen aihetta”

Käyntiosoite:
Rinteeläntie 8-10, 41340 Laukaa
Puh: 040 562 7379
sähköposti: kievari(at)vaentupa.fi