Kievari

Kievari on tuetun asumisen yhteisö. Asunnot on tarkoitettu pääasiassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja muille asumisen tukea tarvitseville. Asiakkailta edellytetään sitoutumista päihteettömyyteen ja toivotaan yhteisöllistä asennetta.

Asumiseen hakeudutaan kuntien viranomaisten kautta. Kievari toimii myös jatkopaikkana hoitokoti Seukkalan asiakkaille.

Asiakkaalle tehdään hänen tarpeistaan lähtevä yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma. Henkilökunta ohjaa ja avustaa tarvittaessa erilaisissa arjen askareissa. Asumisen lisäksi on mahdollisuus osallistua erilaisiin työllistämistoimintoihin sekä hakeutua esim. oppisopimuskoulutukseen Väentuvalle.

Asukkaalla on mahdollisuus osallistua porinoihin eli yhteisöpalavereihin, missä keskustellaan yhteisistä asioista ja suunnitellaan toimintoja. Toimintoihin kuuluu mm. liikuntaryhmä, erilaiset arkiosaamista tukevat ryhmät, matkat, retket ja erilaiset projektit. Asumistoiminta nojaa väentuvan yhteisiin arvoihin.

Henkilökunta on paikalla arkipäivinä ja muina aikoina toimii päivystys ympäri vuorokauden.

Kievari on ARA-vuokra-asuntokohde, jonka asukasvalinnassa noudatetaan valtioneuvoston asetusta arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnasta (166/2008) ja tämän lisäksi asukkaaksi valittavan tulee sitoutua Väentuvan sääntöihin.

Tilat

Kievari sijaitsee Laukaan kirkonkylässä noin kilometrin päässä keskustasta.

Kievarin kokonaisuuteen kuuluu 3 rivitaloa, joissa on yhteensä 20 asuntoa sekä päiväkeskus. Asunnot ovat pääasiassa 33-34m2 yksiöitä, joiden lisäksi on kolme suurempaa asuntoa. Kaikissa asunnoissa on keittiö/ keittiötila ja oma kylpyhuone

Päiväkeskuksessa toimii tällä hetkellä erilaisia harrasteryhmiä. Ryhmätoimintaa aloitetaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Asiakkaiden käytössä on 2 saunaa, voimailu/painonnosto huone, askarteluhuone, 2 pyykkitupaa sekä päiväkeskuksen iso vapaa.ajan vietto huone jossa on mm. biljardipöytä. Toimisto sijaitsee päiväkeskuksen yhteydessä. Ulkona on grillauspaikka.

Ota rohkeasti yhteyttä tai tule vaikka paikan päälle tutustumaan.

”Täällä on hyvä asua. Vastaan on tultu monessa asiassa ja annettu ajattelemisen aihetta”

Käyntiosoite:
Rinteeläntie 8-10, 41340 Laukaa
Puh: 040 562 7379
sähköposti: kievari(at)vaentupa.fi