Ketorinne

Ketorinne sijaitsee Laukaan kirkonkylän keskustan tuntumassa, lähellä kaikkia kunnan palveluita.

Ketorinne on vahvasti tuetun asumisen yhteisö. Asunnot on tarkoitettu pääasiassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja muille asumisen tukea tarvitseville. Asukkailta edellytetään sitoutumista päihteettömyyteen ja toivotaan yhteisöllistä asennetta.

Henkilökunnan pidempi paikallaolo mahdollistaa myös vahvempaa tukea tarvitsevien asiakkaiden turvallisen asumisen. Päiväkeskus tukee yhteisöllisyyttä ja on asukkaille aina avoin. Päiväkeskuksen toiminta räätälöidään asukaskunnan tarpeen ja toiveiden mukaan.

Ketorinteellä asiakkaille tarjotaan ohjausta ja apua päihteettömyyteen, lääkehoitoon, terveyden edistämiseen, virasto- ja kauppa-asiointiin, hygieenisyyteen ja elämisen perustaitoihin.
Asukkaalla on mahdollisuus osallistua yhteisöpalavereihin, missä keskustellaan yhteisistä asioista ja suunnitellaan toimintoja. Toimintoihin kuuluu mm. liikuntaryhmä, erilaiset arkiosaamista tukevat ryhmät, matkat, retket ja erilaiset projektit. Asumistoiminta nojaa Väentuvan yhteisiin arvoihin.

Henkilökunta on paikalla arkisin klo 8-20. Aamupala on tarjolla joka päivä , arkisin lisäksi päiväkahvit. Mahdollisuus myös maksulliseen ruokailuun arkisin, sovitusti myös viikonloppuisin. Viikonloppuisin Ketorinteellä käy kiertävä viikonlopputyöntekijä sekä tarvittaessa lääkkeenjakaja. Puhelinpäivystys toimii 24/7.

Tilat

Ketorinteellä on 12 asuntoa, keittiö ja yhteiset kokoontumistilat kahdessa kerroksessa. Kaikissa asunnoissa on omat keittiö- ja WC-tilat. Alakerrassa sijaitsevat sauna-. sekä pyykinhuoltotilat.

Vertaistuki on tärkeää, aina on joku jolle jutella. Yhteisö tukee pysymään raittiina”

Hyvä täällä on olla ja asua. Ruoka on hyvää ja tukea saa aina, oli asia mikä tahansa”

Käyntiosoite:
Ketomaantie 2 A, 41340 Laukaa
Puh: 0400 917 440
Sähköposti: ketorinne(at)vaentupa.fi